0027-DSC_2240.jpg
0034-DSC_2320.jpg
isolering.jpg
ATTEFALLSHUSET.jpg
elkontakt.jpg
DAVIDE_5.jpg
0027-DSC_2240.jpg

Massivträstomme


Träkänsla!

SCROLL DOWN

Massivträstomme


Träkänsla!

Vi älskar trä!

Färdigt ytskikt: I ett LEVA-hus får du helt färdiga ytskikt direkt, det enda du behöver göra är att behandla golvet och eventuellt måla väggar och tak. Alla skivor görs av senvuxen gran från Västerbotten.

Hållbart: Trä - det enda förnyelsebara materialet för bärande konstruktioner. Binder CO2 under sin livstid. Avsevärt lägre energianvändning vid framställning och transport än andra material. CLT Wood / KL-trä framställs ur förnyelsebar råvara och tillverkas i en energisnål process, med minimal miljöpåverkan. 

Boendemiljö: Trä är ett hygroskopiskt material vilket bidrar till ett behagligt klimat med avseende på luftfuktighet. Massivträ ackumulerar värme (och kyla) vilket skapar ett behagligt inomhusklimat med utjämnad temperatur över dygnet. 

TRÄ! Känslan av att bo i trähus. 

Energiförbrukning: Tät stomme utan tätskikt/plastfolie. Konstruktion utan köldbryggor. Mindre isolering för att uppnå samma U-värde som i ett lösvirkeshus.

Massivträstomme, CLT Wood / KL-TRÄ

Våra hus byggs av KL-Trä, som är en massiv träskiva av hyvlat granvirke som limmas ihop, med vartannat skikt korslagt för ökad formstabilitet, korslimmat trä -KL trä.

Resultatet är ett material som ger oss fantastiska möjligheter att utforma hus just efter våra och era drömmar! Det innebär också snabbt montage av trästommen. 

Skivans fuktbuffrande egenskaper bidrar till ett jämnare och bättre inomhusklimat.

Färdiga ytskikt Insidan av skivan är finslipad. Lasera, måla eller låt den vara trären. Du väljer vad som känns bäst och finast.

Golv Golvet är en KL-skiva som och ligger på ett bjälklag av limträbalkar, en så kallad bärlina. Ibland passar det bättre med platta på mark och betonggolv, vilket vi självklart kan lösa.

Ytterväggarna

I ytterväggarna stommen av massivträskiva och självbärande, vilket innebär att inga innerväggar eller stolpar, balkar behövs för att hålla ihop konstruktionen. Vi gillar rymd och härlig takhöjd, så i vårt LEVA "bas" utförande är vägglivet/takhöjden på ett plant innertak 2,9 m från golv. 

Loft/övervåning gör vi med olika skivtjocklekar. Skivan vi väljer beror på vilken planlösning och därmed spännvidd som loftet/mellanbjälklaget har.

Taket, oavsett om det är plant innertak eller öppet i nock, så använder vi KL-skiva. Takskivorna lutar mot varandra i den öppet till nock lösningen så att ingen nockbalk behövs för bärigheten. Det ger ett rent och vackert möte. Ingenstans behövs det golv eller taklister, mötet mellan skivorna är med hög precision. 

 

 

0034-DSC_2320.jpg

Grund


Torpargrund

Grund


Torpargrund

Torpargrund är vår vanligaste metod för alla våra hus, vi gör en singelbädd och på den placeras betongbalkar och ovanpå dem läggs en trossbotten och våra golvskivor, ert färdiga innergolv.

Betongplatta är ett annat alternativ som grund. Vi ställer då våra ytter och innerväggar direkt på betongplattan. Slipa betongplattan och det blir ert färdiga golv eller lägg ett golv ovanpå plattan. Betong är ett dåligt material ur miljöaspekten och är också mindre flexibelt i framtiden om man vill förändra husets planlösning, kanske regla upp nya väggar för nya familjemedlemmar. Fördelen är att huset blir något lägre då trossbotten bygger ca 70 cm över marken. 

isolering.jpg

Isolering


Cellulosa = trä

Isolering


Cellulosa = trä

Varför cellulosa?

Cellulosaisoleringen vi använder är snäll mot naturen. Det är organisk isolering som tillverkas av cellulosafibrer, framställda av tidningar i en återvinningsprocess. Det grundläggande material som används vid tillverkning av denna isolering är trä, med sina utmärkta naturliga fördelar som har varit kända och använts i tusentals år. Cellulosa isoleringen sprutas in i konstruktionen, golv, väggar och tak.

Vi har olika isoleringslösningar beroende på om det är ett permanenthus, fritidshus eller ett fjällhus ni önskar bygga.

ATTEFALLSHUSET.jpg

fasad


Fasad

fasad


Fasad

Fasad

Till ett LEVAhus ingår LEVA baspanel, vår egendesignade profil i gran.

Vi vill att huset ska kunna anpassas till den miljö det placeras i. Huset ska vara i samklang med den miljö och den region det är beläget. Uttrycket kan också skilja sig beroende på lantligt läge eller ett mer urbant läge. När det är en byggnad som kompletterar något som är befintligt så kan det vara viktigt att få en likvärdig fasad. 

Därför finns även flera andra olika fasadtyper och olika träslag att välja emellan, vi hjälper dig självklart att välja rätt.

 

Ytbehandling

En viktig del i husets karaktär är fasadens ytbehandling.

Vi rekommenderar olika typer av behandlingar, såsom Organo Wood, tjära, tjärvitriol, järnvitriol eller slamfärg i olika kulörer. Alla dessa behandlingar blir bara vackrare och vackrare med tiden!

elkontakt.jpg

El


El

El


El

Elinstallationen görs från utsidan av stommen och in i huset. Det är ett sätt som ger en snygg, enkel och snabb installation.

Vi hjälper er att planera var och hur många el/lamputtag och strömbrytare ni behöver.

Det finns många olika modeller på uttag/brytare, i BAS husen använder vi vår favorit är Renova.

Och till LEVA Arkitektur kan vi använda mer exklusiva lösningar om ni har någon egen idé. 

DAVIDE_5.jpg

Byggsats friggebod & fritidshus


Hus i platt paket!

Byggsats friggebod & fritidshus


Hus i platt paket!

Komplett hus i ett paket...

Välj ett LEVA-hus för ett miljövänligt och ekonomiskt hållbart boende som håller i generationer! LEVA Husfabrik levereras som byggpaket med moduler som golv, väggar, dörrar, fönster och tak, allt som behövs för ett komplett montage. Vi följer med hela vägen vid montering av stomme och hela husets konstruktion. Vi levererar nyckelfärdiga hus, de byggs på i delar på din tomt. 

I vårt BYGGPAKET ingår:
Massivträstomme, trossbotten, plintmur, isolering, fönster, dörrar, fasad, (liggande eller stående), takavvattning, takpapp, innerväggar, innerdörrar, dörrtrycken, trappor, badrum, kök, installationer som el, vvs, värmesystem och ventilation. Du kan också köpa till lösningar för kamin, fast inredning som garderober, smide etc.